Вмирати Рано

Ингвар Олафсон
Вмирати рано
Стань прямо до Світла
напийся прани,
Вдосвіта рано з Роси*
росою на луки впади

*
бажай бажане
досягай досяжне,
коли вже бігає по колу

*

колом котиться
колесо доленьки... до
початку шляху

*

шляхом курява
стелеться, постіль стели,
чорнобривенька...

*

чорним лакують
червоне тло заходу
тіні спочилих

*

спочинь на хвильку
хвилею укрийся, нехай
тобі присниться
червоний лев і чорний
бусол, що в'є гніздо на осокорі...

* Роса - старовинна назва річки Рось,
яка відділяла Київську землю від
Дикого Поля.