Схiд-Захiд

Ингвар Олафсон
Філіжаночку кави
у львівській кав'ярні
замовила Тінь з Надвечір'я
приніс її кельнер
на срібній тарелі
згадаймо ж про Відень
духм'яний...

***

Сочиться кохання
Крізь решето буднів
Скажи, що лишиться
на денці
в тонкій порцеляні?

***

В багрянім желе
В надвечірї ірландськім
душа опинилась зі Сходу
і тужно співає сопілка,
волинка мотив
підхопила невміло...