Знаки

Ингвар Олафсон
Лагідний котик -
лапки тихенькі
м'яко ступають
в похідний ранець.
Там він згорнеться
в пухнастий клубочок
і засопить носенятком...
Звідки він знає,
що час вирушати
в довго дорогу
Господарю замку?

....

зашелестіло листя на дубах
без вітру
лягла на став від хмари
тінь
тривожно
аж холоне кров...