Дiвчинi в гранатовому намистi

Хейли Грепс
Я дивлюсь на обличчя твоє
на портреті в намисті з гранату,
і здається немає межі,
і здається немає втрати.

Ти не знаєш мене, я – тебе,
та чомусь так знайомо до болю
приміряю портрет на себе,
це намисто, і пристрасть, і волю.

*
Дівчино мила в гранаті,
Що Ви ховаєте в погляді Вашому?
Сонце?
Проліском Ви з’явились у царстві.

*
Чи скуштуєте зерен оцих?
Ненажеро!
Кажан засвистів
Ультразвук чують лише богині

*
Ти увійшла в осінь.
Зеленню віт обплела
те, що належало смерті.
Цвітом своїм пожаліла
Тінь безголосу.

*
Ні, не володаркою бачу,
ні руйнівницею світів!
В твоїй руці іще дитячій
до серця власного ключі.

Ніхто не знає свою долю,
ба лише мале дитинча.
Малює пензликами ролі
і світ, в якому безліч Я.