Фантазii на Тему Сфiнкс

Ингвар Олафсон
Там сфінкс
очима оленяти
дивить
на березі пустому
моря…
Там в глибині скелястих гір
комора,
в ній манускрипт старезний
і зернята
таємних знань
Віків
багато
чекають ся вони
отут,
коли пристане лОдія
з Покликаним і Званим
і потече мелодія
від берега до скель
по всохлих руслах
мрій і снів,
Коли макрель
у срібло пофарбує воду
при повнім місяці
в призначену годину
в ім’я
Пречистої-
Отця-і-Сина