Диптих

Svyatoslav Synyavsky
Вже мовлені слова,
вже майже всі,
від нині
прислухайся до сліду почуттів,
котрі залишились на простирадлі,
стінах, підвіконні...
на сконі вечора,
що ніжно так перетіка
через багрянець заходу
у ніч
задушливу від флокс,
цикад
і сновидінь
на тлі
тотального безсоння...

***
Вже мовлені слова,
вже заялоджено думки...
Рядки біжать по колії
в промерзлій глині.
Калині ще цвісти,
але від нині
душі
пустельній
того не помітить,
бо змовкли почуття
і тужить вранці вітер
та ряботинням
пише по воді,
яке ти прочитать
не годен…

©2007 Святослав Синявський