Рождество

Владимир Бояновский
РІЗДВО

На Різдво вся зібралась родина.
Біля церкви – привітливий люд.
Йде до Бога моя Україна
З світових щонайдальших усюд.

В молитвах люди вищі до Неба,
Припадають до Бога єством.
Бо найбільша у душах потреба
Привітати Ісуса з Різдвом.

Скрізь лунає: „Христос народився!”
Всюди чути: „Славіте його!”
Я і сам наче сонця напився,
Як торкнувся тріумфу того.

Україно свята й шаноблива,
Ти по Божій дорозі ідеш.
Будь безмірно у долі щаслива
І в пошані у Господа теж.

Народився Христос, народився!
Тож славіте, славіте його!
Цілий світ в височінь задивився
Прославляючи Бога свого.