Просто лiто

Ингвар Олафсон
______________
Ранок.
_______________
Озеро
в білім лататті
Пелюстки стріч сонцю
повільно розкрились
Линки у густих куширях
ледь ворушать плавцями.
Тиша погожого ранку
повисла на срібних нитках
павутиння.
__________________
Полудень.

Шепочуть листочки
у липовім гаю
Пісня джмеля між квіток
понад яром...
Жайвір над нивою,
Жито над прірвою...
Горнеться зело до тіла -
дотик любові
__________________
Третя година.Cпекотно.

Марево спеки
В ниві розкішній хтось шарудить -
звісно іх двоє
таких розпашілих...
Серпень
на те зашарівся...
Літо, кохання
ну що тут поробиш :-)
_________________
Вечір.

Багряна гуаш
розлилася на небо.
Зачарування душі
миром і ладом...
ладом і миром...
___________________
Ніч.

Випадає роса
звуки гучнішають
пахощі флокс,
цвіркуни не змовкають -
симфонію ночі
грають до ранку...
___________________


©2005 Ingvar Olaffson