Крик большой беды

Владимир Бояновский
 КРИК ВЕЛИКОЇ БІДИ

Страшний Чорнобиль
 б'є в набат:
Дивіться, знайте, пам'ятайте!
І пильні будьте у стократ,
І цьому діток научайте...

І будить світ пекучий біль
Людей відчуженої зони...
Зібралось людство звідусіль,
Черпать те горе. Та бездонне...

Пустеля дика та німа...
Музей етнічний,
 та безлюдний...
Було життя, а вже нема,
Один пейзаж –
 холодний й судний.

Чорнобиль - грізна таїна,
Що не дає нам всім спокою...
А Україна в нас одна,
І треба справитись з бідою.

Страшний Чорнобиль
 б'є в набат:
Дивіться, знайте, пам'ятайте!
Вже не вернеш усе назад,
Та за майбутнє, люди, дбайте...