Чорнобиль

Дарья Кучинскайте
По-під сяйвом лелечих крил
Спорожніле село.
З серця вихід шукає біль,
Мов гірке джерело.

За гріхи та зневір"я Бог
Лихо нам попустив.
І стоять вздовж пустих дорог
Лише тіні сіл.

В тиші чутно німий набат:
Моя рідна земля!
Почорніли остови хат,
Геть счорнілись поля.

Сім вітрів з чотирьох сторін
Дмуть отруйний пил.
Третій Янгол вже вострубив,
Впала Зірка Полин...