Vtoma

Ингвар Олафсон
Опале листя вибілив мороз,
крупою-снігом завиває вітер,
я вийшов з переліску -
цвинтар...
мерехтіння літер
на кам'яних могилах
формуються в рядки -
читати їх несила

Я стомлений від знаків,
від слідів, що іх лишають
тіні на пісках, камінні, снігу
Я стомлений від бігу
по вулицях порожніх
міст промерзлих,
якими сню щоночі...

Я стомлений розмовами з людьми,
які приходять з потойбіччя,
їх душі розпанахані,
їх вічі -
.......зболені
у тому є й моя вина
я - втомлений,
.....я - вморений,
.......я - висохлий до дна
колодязь,
у який вода
не повернеться більш
ніколи...