Остання кульбаба

Ингвар Олафсон
Вуста солодкі
Ром, шоколад і кава
Туман на пристані...
Ласкаве
проміннє сіє сонце
крізь сиве сито ранку,
на ґанку в non-stop кав'ярні
ми стрічаєм осінь,
спроквола просим -
"Дай тепла нам,
Поро Золота,
що ти його
завчасно розчинила
в солодкому вині
останньої кульбаби"