П. Мастерман. Колыбельная

Владимир Маркелов
 
Колыбельная.

Господин ты мой –
Выше нежных слов;
Предсказатель снов:
Время – вне тебя,
В сердце – боль моя.

Звёздный мальчик мой –
Ты – издалека;
Где безмолвье – суть:
На звезде пребудь,
Где вне слов века.

Музыка – твой мир –
Ноты – твой кумир;
Где слова – ничто;
Где мотив, хоть прост,
Вдруг взрывает мозг.

(19.01.2007 00.27)


* * *


Silent Singing
 

My baby is a gentleman-
Gentle beyond words;
Thinking things never heard:
A man beyond time,
Never quite mine.

My baby is a star-man-
Come from afar;
Words don’t trouble him:
He lived on a star,
Where no words are.

My baby is a music-man-
Notes his domain;
Where words are nothing
Except a refrain,
Chorusing his brain.

(Ms. P. Masterman )