Старий мiй двiйнику

Ингвар Олафсон
Старий мій двійнику,
Куди подівся ти сьогодні?
Годинник зупинивсь о сьомій
І в люстрі на трюмо
враз стало морозно і пусто...
Я ледь живий сиджу
в глибокому фотелі
і слухаю цю тишу крижану...
Лиш Чорний Фоліант
Античних сновидіннь і марень
Вряди-годи зітхне...
Сторінку перегорне
Не-звідь-де-взявшись-протяг.
Проте я ще не вмер -
Виразно бачу тіні
Грав'юри на стіні
Знов оживають...
На столі -
Бокал з вином
І семисвічник
в центрі Пентограми...