Заграти б на арфi залiзних грат...

Оксана Сергиенко
***
Заграти б на арфі залізних ґрат,
Все місто вкриваючи дзвоном.
Я б місяць розбила, та це – мій брат,
Що світить на зоряні ґрона.

Це вільна неволя тримає нас,
Не давши розправити крила,
І пилом на них осідає час,
А потім – плитою могила.

Ми всі незалежні на цій землі,
Закуті в кайдани суспільства,
Ми сірі й буденні на сірім тлі
Для всіх. (Ми для себе барвисті).

Як хочеш, то барву знайди таку,
Щоб бачили всі твій колір,
Та знай: ексклюзив не всім до смаку,
Готуйся до тернів – це воля.

16.11.2006