В пошуках чорноi кiшки у темнiй кiмнатi

Ингвар Олафсон
,,,,,,
Громаддя хмар лілових, грозових
З-за моря штормового суне
Громи відлунням грізним
з-за горизонту гримають дверима
у потойбіччя...
.....
Леленька лагідна стеле постеленьку
Солодко сон затуляє повіки
Вік би так спати на теплих колінцях,
з лона у люлю летіти погідно-гойдливу,
зливою златотепла загорнувшись
заснути
.....
На коня і на лань силуетом
схожий звір випасається
в лузі вільжистім
...
В тім'я ціловані Богом істоти
вийшли на лови Коня
та вуздечко згубили
.....
мимо манесенька птаха летіла
тілом на хвиленьку світла посіла,
місяць сховала
в густих очеретах
ніч-чарівниця
подруга зірниць вечорових
,,,,,,,,,