СаМоРоЗруХа укр

Аскет Несовершенный
Я не буду більше говорити зі своєю тінню,
Вгризатися зубами в улюблену підлогу.
Скажу лише одне, що все давно набридло,
І кожне ваше слово мені не до вподоби.

Навіщо очі нам, які не вміють бачить?
Навіщо серце, до якого не пробитись миру?
Вже кожен звик війну по-своєму тлумачить,
Накривши розум свій надійним пластом пилу.

Було б логічним поховати сонце?
Змінити вітер, землю, розігнати хмари.
І не дивитися звідкіль життя береться,
Повзти шляхом своїм нікчемно й безпорадно.

Невже саморозруха вплелась корінням в мозок,
Прогризла людські душі й змінила нашу суть?
Бо люди на людей все менше й менше схожі
В переконанні, що злетять і не впадуть...

18/12/2006