Спокiй, мир наш повнять дiм - до жiночих свят

Тамара Борисовна Маршалова
Я бабусеньку люблю!

Я бабусеньку люблю!
Їй допомагаю.
У крамниці все куплю,
В хаті підмітаю,
Грядку гарно прополю,
Принесу водиці.
Місяць вийде на ріллю,
Казочка присниться.
Бабця казку край вікна
Розповість тихенько.
Засинаю, а вона
Ще плете старенька.
Щоб тоді, коли, мов сіль,
Сипле сніг круг хати,
Не замерзли в заметіль
Ніжки у дитяти.


Для матусі рідної

Для матусі рідної
Пісеньку складав,
Тиждень праці плідної
Я не їв, не спав.
Наче тінь усе ходив,
Ігри позабув,
Думав тільки-но про спів,
Щоб для неньки був.
Буде пісня їй про те,
Що вона для нас -
Наче сонце золоте
У ранковий час.
Що дарує нам усім
Радість і тепло.
Спокій, мир наш повнять дім -
Щастя джерело!
І немає тож підстав
Для журних уяв.
Я хоча й не їв, не спав,
Пісню гарну склав!