Один дома

Ингвар Олафсон
Листи лілеї на поріг
кладе зима
Читаю натяк...
Це випадковий збіг
чи конґруентність мрій і дії?
Сяк-так, знічев'я
книгу розгорну...
Шукати годі між рядків,
не маючи ключа до шифру.
Шукати щось із диму зіткане.
Який у тому сенс?
Із хати
зникає незникома Тінь
Впродовж століття
тут затишно було
і тихо, тихо
Як в Бога в усі...
Підлога зойкнула
упав конверт
з листом порожнім
на мою адресу...