Новелетки

Ингвар Олафсон
І.
*
Спека.
Лиман.
Тиша.
Повітря як мур...
Млоїть...
**
Лелека.
туманом
дише
На луках тур
стоїть...
***
Далеко,
.....далеко,
..........далеко
роман серед тиші тиш
пише старий, світлоокий воїн.
У сінях костур
чи меч стоїть...

ІІ.
Над світом -
благе око.
Над небом -
благий рай.
Грай, клавесине,
БАРОККО,
скрипонько мила,
грай!
Грай про віки зникомі
Грай про печаль в очах
Незрозумілу збоку,
Ти зрозумієш,
грай!

ІІІ.
Спека лиманом, тиша
Пригубиш - ну просто рай!
"Лелека туманом дише"
Старий, ти пиши, не вмирай!