Наворожу тобi любощiв

Ингвар Олафсон
Наворожу тобі в житі любощів
В зелі зрілому соковитому
На любистку подам оковитої
Перелесником полечу над греблею
Оповитий твоїм коханням-пристріщем
Вповні Місецем зійду над ріщищем,
Що несе свою повінь в лісище…

Наворожу тобі в сіні любощів
Серед пахощів конюшиноньки
Покроплю на поріг шипшиноньки
Відведу від обійстя очища,
Що причину несуть опівночі,
Та й полину за край Сонечка,
Що сідає на спину Захода

Наворожу тобі в листі любощів,
Що із кленів у сад навіяло
Я на ложе твоє любистоще
Напущу махаонів хмароньку
Будуть крильця їх світлом гратися,
Буде гріти воно периноньку
Щоб солОдко тя спалось, любая…