Ланцюг втечi початок

Ингвар Олафсон
1.

Втекти з тобою так хотілося... Та видно
світ на ловитву випустив нових хортів,
і степ лежить на виворіт, і сто чортів,
і полудениць сто позірно і овидно

чатують на крота, голубку, ящерицю
Я вже не встиг, чи може ще не втік?
Стою.Невидимий у колі... В котрий бік
рушать? Задача... Ось. Намацав крицю -

як вуж холодна і швидка як блискавиця
замінить ладанку і пляшечку водиці
у час урочий,вирішальний цей

зі мною сто життів повернутих до тями,
зі мною сто порогів на краю до ями
і двійко всеблагих, смарагдових очей...