Спочинь, кохана

Олэсь Пэтрив
_______________________ на "Я тчу iз чорної куделi полотно..." (Лиза Лещинска)


Тим білим полотном, що виткане тобою з чорної куделі,
Зима накриє землю. На пухнастій тій постелі
Душа твоя спустошена спочине,
І ти заснеш, немов малесенька дитина,
І потечуть спокійні, сонячні і тихі сни.
Колись Весна прийде, і оживуть струмки – весни сини,
І прилетять птахи щасливі та веселі,
І знову зайчик сонячний поселиться на стелі...

А поки – відпочинь, кохана, поки що – засни.
Хай білий сніг, що падає, тебе колише
Хай колискову заспіває біла тиша.
Спочинь, кохана. До надії. До весни.

24, 21.11.06