to Irina

Ингвар Олафсон
Сміються всі. Лиш небо плаче
з маленьким світом на руках."*
++++++++++++++++++++++++Ірина Пиріг.

*
Вітер,
вітер...
шелестіння
Заподіяна розлука
Луки,
стежка...
надвидіння
Тіні
сонячне
плетіння
І до неба хреснуть руки
Руки,
звуки,
шепотіння...
*
Ми одні
до оковиду
не зустріти тут нікого
королі і їхні блазні
в лазні Батька
миють душі
Дужі либонь
лише звиду
Ми одні
у всьому світі.
Ми одні
до оковиду...
**
"Сміються всі. Лиш небо плаче
з маленьким світом на руках."
Кохай її, кохай, Юначе
Вона тонка, прозора наче
з ефіру зіткана,
та все ж
вона жива,
жагою повна
по вінця, милий, по віки
Візьми її в політ,
У Всесвіт
Оцьому світу навпаки...