Нiч. Божевiльня. Лови

Ингвар Олафсон
лиш протяг в сінях шарудить
та миші
тиші немає в світі
ловчі сіті
поставлено
на горобину душу,
а в неї ніч попала
палата ожила -
на стінах
іде виcтава
тіней
горлянку душить кашель -
ніц!
я не злякаюсь людолова,
закрию в табакерці і втоплю
в настоянці болеголова,
тож не відомо ще
хто вийшов тут
на лови...