Jaadav Isamaa

Екатерина Вилкс
Jaadav Isamaa

Jalle imetlen ma Eestimaad!
Eesti – see on imede paraad:
Kijkjal ymbritseb meid minevik,
Aga iga nimi ongi selle liik!
Tartu, Vjiru, Rakvere ja Tallinn -
Ekskursiooni alguseks teid valin.
Ruhnu, Kihnu, Saaremaa ja Muhu -
Iidsed jutud rjandavad suust suhu!
Narva kindlus, Toila, Kohtla vald -
Aardeallikas ei kao sellelt maalt!

Ivo Schenkenberg jai igaveseks mjallu,
Liivi luuletuste hjaal toob valu.
Jarsku kurbus sydamesse tuleb -
Issand, kuhu kadus Lutsu ryblik?
Njinda aeg muudab elu tuhaks,
Aga hea tegu jaagu pyhaks.