Переспiви

Ингвар Олафсон
флотилія хмар
грізно на місто суне
сутінки сині в полудень
поласуєм снігом першим
Шимон на скрипці зіграє пісень
у корчмі на окрайці села
трунком Рахіль почастує мене
дивного шведа,
що вчить українську...
...
погортаю Книгу Пісень
може зігріюсь трішки...
горішки Івриту, Санскриту
лузаю як білка
білим по білому сни вишиваю
Шива і Рама, Яма і Крішна
"грішна я, грішна я, грішна" -
мантру я чую крізь товщу часу
доля... сансара...безсмертя несу
на охлялих плечах від безсоння...
....
і ти скінчилась
золота пора тепла
пора замріяного Сонця
бреду один,
один в степу
як та билина на солонці...
.....
теплом твоїх вуст
зігріваюсь під небом
замерзлого світу
нетреба нічого вигадувать, мила
звіт на Суді я готовий подати -
я був коханим
і палко любив...