Лист

Ингвар Олафсон
Я - записувач снів,
невловимих як ртуть,
ефемерних створіннь потойбіччя.
Я - один із Синів,
що із Слова ростуть
і хрестами стоять на узбіччі,
на окрайці світів,
перехресті думок,
що каміння життям надихають
видно хтось захотів
щоб із Гір мій струмок
покотився, співаючи гаєм.
Хають Світ, гають час
срібні мешканці дна
в очеретяних пастках-юдолях
розпинаючи нас,
вип'ють чашу сповна
і запишуть кривавицю-долю
в дивну Книгу Казок
від яких стилий дух
запалає у сутінках синіх
ти візьми образок
Світоч зір не потух
ти візьми, не забудь його, сину
Я втомився, прощай
недописаний лист
збережи для дітей і онуків
передай їм свій хист
пити зоряний чай
і з ефіру породжувать звуки