Грiм прокотився

Ингвар Олафсон
для Сенiлги

"не шукайте змісту і сенсу, вони у звуках,
звуки у голосі, голос в душі"
- Невідомий Вар'ят

Грім прокотився,
струсонув хмарами
рами віконні ледь втримали скло
клоном прокляття множиться
ножитці ріжуть велюр плаща,
щастя було і згинуло,
каменем вбите...Праща
ще на плечі воїна,
ще на горі храм,
Рами і Крішни...
Поєні
коні
на луках,
нам
у похід,
у степи половії...
В розкосих очах - жах,
жаром війнуло з-заходу,
громом зі зливою "жах!"
Готи грядуть з обрами
гуни гайнули в Рим
римами гімни стриножує
до скелі прип'ятий бугрим
гримнув на діток бусових
Дідо з сивих небес
Вусом повів грусовим -
"Миво сувів, мимо сувів,
опОвом сувів"-
Вів ти нарід пустелями,
поряд цвіли сади,
стелями, стелями, стелями
зорі ховали,
ряди
полщищ Тугаринів
зміями, Змієві вАли вели
вели
валами
вали за валом,
вали за валом
та й до води, до Славутича,
та й до біди довели,
стали вони як вкопані
в ярузі глибокім
обіч Дніпра
на кручах над ними блиснули
сталлю шоломи, мечі,
і задощило стрілами,
і потекли ручаї
руди солоної
до Дани Прісної
Прийми її, Діво!
Прийми!!
Прийми!!!