Ворожба

Ингвар Олафсон
для Святослави
///////////
Я на пістрявому піску
Збираю зорі, що сховались
В залиту місяцем ріку
///////////
..........Святослава Лученко

В залиту місяцем ріку поринуть,
розчиниться
втопити тугу, щем, невтолену жагу
водиця
свята, купальська, п'яна
з'єднається з росою сліз
і вийде з берегів туманом
та полозом на луки, в ліс
і випаде на квіти, на вуста
"Кохана" -
він буде шепотіть -
"Ти саме та,
яку я вимріяв і снив
і хай моя цнотлива хіть
торкнеться нив
твоїх
духмяних..."