kolysanka dla syneczka

Валентина Черняева
Zasnij, kochane moje Sloneczko!
Spadla na ziemie nocka chusteczka.
Zasnij, syneczku, moje serduszko.
Daj sie utulic mekkim poduszkom.

Zasnij, wiaterek piosenki Ci spiewa.
Ptaki zasnely, zwierzatki i drzewa.
Swiatlem gwiazdeczki mrugaja na niebie.
Zasnij, maluszku! Spij. Kocham Ciebie.