Скiнчилося лiто

Ингвар Олафсон
Скінчилося літо, упало яблуком спілим,
ударилось лунко об землю суху…
Клунком груш на узбіччі ночі бовваніє,
Білим полозом з ріки виповзає
Осінь
і випадає росою
на приґанкові квіти

Скінчилося літо, важким лящем скинулося
На присмеркове плесо умлоєного лиману
Заснуло під зливовий спів цвіркунів
А з Шляху Чумацького падають зорі
І гаснуть на срібній стерні
Осінь…