Коралове волосся

Максим Турчин
Дівчинка з кораловим волоссям,
З золотим світанком у словах,
Із дитинством, як і в мене, босим...
Ой, не дній словами в мені страх.

Дівчинка з руками-колосками,
Сплетеними навколо колін,
Із бентежними зі сну думками...
Не жнивуй, я так не хочу змін.

Дівчинка з ходою, наче подих,
В платтячку із поглядів сумних...
Чи втамує твій бентежний подив
Мить хоч кроків-подихів твоїх?

Дівчинка з п'янким повітрям міста,
З квітами обіч його доріг,
Що лиш збільшують між нами відстань...
Вибач, без повітря я б не зміг...

16-17.07.02, Олександрія