Пiсенька Свiтлофора

Валентина Черняева
Вулицю переходить
Треба тільки так, як слід:
Де стоїть знак «Перехід».
Будь уважним, пішохід!

Приспів:
Щоб на дорозі з вами
Не скоїлись пригоди,
Правил всіх дотримуйтесь,
Шановні пішоходи!

Світлофор стоїть високо.
Враз примружує два ока.
Як зеленим він моргає,
Рух одразу дозволяє.

Приспів:
Щоб на дорозі з вами
Не скоїлись пригоди,
Правил всіх дотримуйтесь,
Шановні пішоходи!


Світлофора як не маєш,
Й вулицю перетинаєш,
То спочатку глянь ліворуч,
Потім подивись праворуч.

Приспів:
Щоб на дорозі з вами
Не скоїлись пригоди,
Правил всіх дотримуйтесь,
Шановні пішоходи!

Треба обійти трамвай
Спереду, не забувай,
А тролейбус — тільки сзаду!
Пам"ятай-но цю пораду.

Приспів:
Щоб на дорозі з вами
Не скоїлись пригоди,
Правил всіх дотримуйтесь,
Шановні пішоходи!

Покататись на ровері
Можна в парку або сквері,
Та ще у своїм дворі
Можна їздить дітворі.

Приспів:
Щоб на дорозі з вами
Не скоїлись пригоди,
Правил всіх дотримуйтесь,
Шановні пішоходи!