Золота осiнь

Валентина Черняева
Добрий день! Я — Осінь золота!
Я прийшла у ваші села та міста.
Принесла я вам осінні квіти,
Щоб раділи всі: старі та діти.

Та здалося мені, мало той краси,
Золотом підкрасила я поля й ліси.
Теплі брала я з палітри кольори.
А які вони — це знають школярі.

Кольором червоним розкрасила калину,
Кольором рожевим — врожайну горобину.
Хай же будуть жовтими верби і тополя,
Та стрункі берізки, що ростуть край поля.

Кучерявим кленам фарб не жалкувала,
Листя все по-різному я розфарбувала.
Щоб усім тим фарбам люди були раді,
Я кружляю листя в танці-листопаді.