Dorosly michalek - взрослый михайлик польский язык

Валентина Черняева
Siedzial w parku maly Michal
I ciekawa ksiazke czytal.
Dwie dziewczynki obok graly
Wraz Michalka zapytaly:
— Maluch, umiesz czytac sam?
Toz przeczytaj bajke nam.

Chetnie dwom dziewczynkom Michal
Pol godziny bajke czytal.
Za to Michal od panienek
Dostal jablko i cukierek.
— Pieknie czytasz, — powiedzialy, —
Znaczy, juz nie jestes maly!