Ciocia krowa i rumianki -тётя корова и ромашки польский язык

Валентина Черняева
Laka fajna rumiankowa!
Po nia chodzi Ciocia Krowa,
Mysli sobie: «Jest przyroda
Calkiem piekna! Bardzo szkoda
Zjadac kwiaty. Jest na lace
Kazdy kwiatek niby slonce:
Zolty krazek w nim rumieni,
Wokol jasne ma promienie!
Ale mam ja dawac mleko!
Gdzie jest trawa? O! Nad rzeka!»
Byla rzeka nie daleko!
Poszla Ciocia Krowa lekko.
Krowa humor dobry miala
I piosenke zaspiewala
O rumiankach, co na lace.
Ja witalo z nieba slonce.