Wiosenny deszczyk - Весенний дождик польский язык

Валентина Черняева
Deszczyk pada! Deszczyk pada!
Cala ziemia deszczu rada!
Ziemia lubi deszczyk wiosna,
Po nim trawy szybciej rosna,
Kwiaty kwitna, rosna drzewa,
Drozd w ogrodzie glosniej spiewa.
Padaj, deszczyk, padaj z nieba,
Bo sie napic wszystkim trzeba.