Оч кар тунды балар на наречии нанайских лайцев

Серафим Немногобородков
Тарбос Аник шупя
Нысник усеж отя
Возал одо вхыр комя сюоб ени
Йал йик морг йын болзхи
Голс йын бурт йик зерхи
Янад зорим йид олемти шулга зем

Мод руд мод йовт
Ныс йын ндул банут пен
Ешу сан морос серп мокся ибиф ма
Нат ноф йов сак йор каз
Тече тазу ксак доп
Нен ктаз енил сеа
Ишу смод ивд опяб етме ся