Почуття... на укр. яз

Оксана Петерсдорф
Тобі знайомі почуття?

Самотності:

Самотність...чи існує в світі
Щось ще, чого не обминути?
І серце крається без втіхи,
А без якої не збагнути...

Любові:

Чи втіха, чи це справжнє почуття?
Що може дати нам її присутність?
Лиш край самотності, початок небуття!
Початок ревнощів і їх невтомну сутність...

Сумніву:

Вагання, підозри, непевність, безвілля...
Заручини з болем, одвічне терпіння...
Віками чуття непотрібності в світі...
Нажаль...сумнів вічний як небо, як вітер...

Ненависті:

Цим почуттям найбільше захопились,
Воно змінило не одне життя...
 З собою врешті-решт порозумілись...
Все каяття...все каяття...

Провини:

...Найважче в світі відчуття...
Сумління докір важко порівняти,
 Тому, це найболючіше чуття...
Найважче:„Вибачай!” – сказати...
 
Спокути:

Спокутувати те ,що неможливо...
Спокутувати гріх і всі слова,
Все те, що неподобство спричинило,
Все те, що потребує каяття...

Свободи:

Це звільнення від прикростей і болю,
Як панацея хворого життям...
Плекати, берегти свою свободу,
Втішатись цим незламним відчуттям...

А зрештою: Спустошення :

Спустошення на кожного чекає...
Всі сподівання марні у людей...
Нас, кожного канонами єднає
Химера світу замкнених дверей...