Ргведа I, 1 Гмн до бога Вогню

Войко
1. Агні я буду зараз прикликати,
Що на чолі, жерця та жертви бога -
Він хотар, який скарбами багатий.

2. Агні достойний поклику святого
З вуст ріші, і сучасних і колишніх.
Нехай він привезе на свято боги!

3. Агні, ним сягнуте для нас розкішне
Багатство й, мов для цвіту, процвітіння
Щодня - сяйним і чоловікопишним.

4. Агні, ті жертва та обряд - святе моління,
Що охопив ти з усіх боків, саме
Вони прямують до богів невпинно.

5. Агні, о прозорливче між співцями,
Яскравий силою, ти істину кохаєш.
Нехай бог прийде межи нас з богами!

6. Коли, Агні, насправді забажаєш
Шануючим тебе добро зробити,
О Ангірасе, щиру справу маєш!

7. До тебе, о Агні, ми будемо ходити
Щодня, о озоряючий тьми ваду,
Ушанування несучи, молити

8. Царюючого пана при обрядах
I пастиря закону, що ряхтіє,
Зростаючого швидко в своїх хатах.

9. Як батько поруч сина буть уміє,
Агні, завжди умій буть з нами рядом
I супроводжуй на путі благії!