Повiльнi риби

Wasserman
Между домами проплывают медленные рыбы…
А.Уланов

Повз стіни пропливають повільні риби,
шукаючи мертве листя. Вони зазирають у вікна,
шукаючи мертві очі. Лоскочуть оксамитовим тілом.
Теплі повільні риби нашіптують щось про вологе
і незрозуміле повітря за склом, за моїм вікном.
І варто тільки відкрити, як хижі повільні риби
зітруть тебе....мої повіки
наллються сонячним світлом. Крізь стіни
пропливають прозорі повільні риби...