Мод Кири. *На дне морском* из книги*Волшебные тюльпаны и другие

Дико Доступная Доброта
О, если бы на дне морском
Я рыбкой резвой стала,
Спустился б ты в мой новый дом,
    Чтоб жить среди кораллов?

Не нужно было б мыться нам,
    Ведь в море с этим просто.
И мы ныряли б здесь и там
    На зависть всем матросам!

оригинал:
Enchanted Tulips and Other Verses for Children
by Maud Keary,
with contributions by Annie Keary and Eliza Keary
112 p.
Macmillan and Co.
London
1914

BENEATH THE SEA

WERE I a fish beneath the sea,
    Shell-paved and pearl-brocaded,
Would you come down and live with me,
    In groves by coral shaded?

No washing would we have to do;
    Our cushions should be sponges--
And many a great ship's envious crew
    Should watch our merry plunges!