Ботев - поет и революционер

Общество Магнитного Триолета
"Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира".
Христо Ботев



С’ сила огнена в сърцето
Огнен път ти провървя.
С очи открити, под небето,
С’ сила огнена в сърцето,
Ти се бореше, догдето
Кръв и болка с визг проля.
С’ сила огнена в сърцето
Огнен път ти провървя.

Огнен път ти провървя
За свобода, ти – поетът.
Меч в едно със слово сля.
Огнен път ти провървя
И България видя,
Силен дух гори в човека.
Огнен път ти провървя
За свобода, ти – поетът.

2.06.2004 г.