Воучая помста белорусский язык

Анатоль Кудласевич
               
                Ноч!

                Цемра такая, хоць выкалі вочы.

              Кроў!

                Водар крыві задурманіў маю галаву.

След!

                След удыхнуў на ўсе грудзі і грозна, па-воўчы,

                Вырашыў помсціць, пакуль я на свеце жыву.


                Вольнаму – Воля, палоннаму – Тлен!


                Выбліснуў месяц, як клык, серабром перламутру:

                Месяц – мой брат, мая родная Маці – Зямля;

                Я – Сын Жывога: нашэпча звярыная мудрасць –

                І абавязаны знішчыць вытокі двухногага зла.

                Эх, ты мая раздубрава, Айчына-Ваўчыная!


                Будзе бязлітаснай помста да самага скону.

                Поўсць на ўсю холку наструніцца гострымі голкамі:

                Воўк-адзінец я!

                Ваўчыны мой род захварэў,

                Ды прыткія ногі ахвяру загоняць!

                Пашчай хапаю паветра,

                Дух патрабуе гарачай крыві для Закону

                Пушчаў і нетраў маіх запаветных:

                Выправіць права на смерць!

                Не захацелі людзьмі быць –

                Я прад’яўляю на зграю правы:

                Вынішчыць смердзь!

                Правы старажытнага Роду замоўчваюць

                І называюць законы прырордныя воўчымі.


                Зведайце кару!

                Адплату звярыну, жорсткую,

                Кару свяшчэнную – покліч кіпучы крыві!

                За справядлівасць зямлі і за Праўду

                Надзорную

                Выйшаў на бітву, на смертную сечу любві

                Выбег праворна я!


        Зрок --


                высачыш ты мне, дзе ў лежбішчы схованы вораг!

       Слых! –

                ад небяспекі раптоўнай атаку адвагі прыкрый!

       Нюх! –

               мой павадыр.

                Выбухне злосць і расправаю скорай

               Зубы-кінжалы задушаць спалоханы крык!

                Жудасць, як джала –

               Вырве чужынскую набрыдзь з радзімай зямлі:

                Ноч…

                Жах, прэч!

                Прэч, страх!

Бег………………………………… След!

  Зрок!

      Слых!

                Нюх!

                Крок!

                Скок!

                Крык!

                Зноў!

                Кроў!

                Водар крыві задурманіў маю галаву.

                Воўчая помста дакуль па-сабачы жывуць!



                Будзе так адвеку, людзі!

                Веру зверу! І вы – верце:

                Сабакам сабачай смерці!

                19.01.2000г.(Хрышчэнне)



https://www.amway.ua/ (Логин для входа - ANAVER)