Primavara

Флауеркуйн
Primavara vine-n tara
Si din cer pe glob coboara,
Raze de soare rind pe rind
Multa viata aducind.
Totu-ncepe sa se trezeasca
Si incepe sa-n colteasca,
Viata-n oameni si-n natura
Alunghind din inimi ura.
Mugurasii inverzesc
Ghioceii infloresc
Si stau sarmanii cam zglobii
Aratind ca si ei sunt vii.
Pasarile calatoare
Se intorc pe meleagurile natale.
Trec suvoaie lungi in vale
Si stau triste dealuri goale.
Trista e si zina Iarna
Ca iarasi pleaca ca sa cearna
Fulgi de nea si gheata grea
In alte tari ce o asteapta pe ea.
Iar la noi in tara-i bine
Zilele sunt mai senine
Si-n jur e o frumusete de minune
Ce bucura intreaga lume!