Просто блюз

Ингвар Олафсон
це буде блюз... гарячий, вечоровий
через Узвіз, між пагорбами вниз
він потече густим, духмяним трунком
торкнувшись вуст, солодким поцілунком
зітре полин, сновидно на карниз
зійде цей блюз-Господар-Замку...

це буде ніч...липнева, горобина
кресатимуть громи об стертий брук
а блискавиць симфонія дарунком
здаватись буде нам і поцілунком
ми не нап'ємо спрагу, каркне крук,
що вже пора, та буде час до ранку...

це буде світ... світанком оповитий
в густім тумані втопиться Поділ
мов сині мрії в золотавім човні
вквітчані рястом сплинуть поночовні
як спомин нам залишать лише стіл
з двома бокалами на соннім ґанку