Спогад. Зимно

Евгений Бард
Ти пам’ятаєш, як тепло втікало
Крізь пальці? Пам’ятаєш,
Це було не так давно.
Як наші душі віддавало на поталу
Морозу незачинене вікно?
Зима, як фото, в пам’яті завмерла:
За двері вийдеш – рясно сипле сніг,
І вулиця, немовби цуцик змерзлий,
Зі скавучанням в’ється біля ніг...
А поміж нами – холодно і сиво,
Твій погляд крижаний з-під довгих вій
І ти навпроти – мертва і красива.
І я з тобою поруч – неживий...
Бездушні та холодні манекени...
Тепло втекло у сніговий пісок
І скоро нас візьме з цієї сцени
В музей свій крижана мадам Тюссо.