Ласкаве сонце п вденне

Тарас Леонидов
Ласкавеє сонце південне!
Старого бурлаку пригрій!
Вже вітер пощез навіженний -
Зимовий жахний буревій.

Хоч я теж до мандрів приречений,
Мов вітер, забавник-пустун,
Та зовсім таке недоречно:
Мені забувати весну.