Материнське серце

Zhuravska
Загубились на війні сліди.
Фотокартка? Шкода, та немає.
І роки короткі вночі сни:
Біль тупий душу немов проймає.

Братові наснився лихий сон-
Закричала злякано дитина.
Ти в цю мить у небуття пішов.
Не залишив після себе сина.

Десь блокадний Ленінград.Зима.
За вікном лютує завірюха.
Їй віщує серце і сумна-
Невідомо нам, що вона слуха...

І  роки даремно  у вінко-
Ставного з дороги  вигладає.
Все надія жевріє:-Живий...
Сльози від дітей менших ховає.